čtvrtek 19. září 2024

Arlingtonem otřásla exploze domu, uvnitř prý byly důkazy proti Hillary Clinton

Obří exploze v noci na dnešek srovnala se zemí dům v Arlingtonu ve Virginii. Žil v něm James Yoo, který tvrdil, že USA jsou největším teroristou světa, nenáviděl bělochy, podezíral svou ženu a děti ze spiknutí a sousedy obvinil ze špionáže.

GAjkMpCXwAA8hez

Na místě už jsou vyšetřovatelé.
Zdroj: ATF Washington

  • Na místě už jsou vyšetřovatelé.
  • Zdroj: ATF Washington

FBI muže dobře zná díky bizarním e-mailům, kterými zasypával členy vlády. Léčil se prý na psychiatrii, podléhal konspiračním teoriím a na svém profilu na síti LinkedIn uvedl, že je bývalým šéfem globální bezpečnosti ve Výboru federální vlády pro zahraniční investice v USA.

1651287165926

James Yoo, zdroj: LinkedIn

Na síti také zveřejnil mnoho výpadů proti policii a vládě. Sousedy tam popsal jako špiony, kteří žili pod falešnými jmény, aby ho sledovali a podávali zprávy manipulátorům. Pronásledovali ho údajně už od devadesátých let. "Takhle fungují bílí lidé," připsal. Okna domu měl zakrytá alobalem a podle sousedů téměř nevycházel ven.

Policisté se vydali k jeho domu potom, co sousedi ohlásili, že z něj odpaluje desítky světlic do okolí. „Policisté získali povolení k domovní prohlídce podezřelého a pokusili se s podezřelým navázat kontakt telefonicky a prostřednictvím reproduktorů. Podezřelý nereagoval a zůstal zabarikádovaný v domě. Když se policisté pokoušeli vykonat domovní prohlídku, podezřelý vypálil několik ran pravděpodobně ze střelné zbraně. Následně došlo v domě k výbuchu,“ popsala arlingtonská policie s tím, že tři policisté utrpěli lehká zranění.

Na sociálních sítích se okamžitě začaly šířit spekulace o tom, že v domě byly důkazy, které by mohly přivést Hillary Clinton před soud.

Související

profimedia-0903138545
Domácí

Pyrotechnici odpálili pumu v Litvínově. Škody by měly být minimální

profimedia-0901608829
Domácí

Do výbuchu zbývají minuty. Chemička je prázdná, hasiči vozí pytle s pískem

Volodymyr Zelenskyj.
Zahraniční

Výbuch Nord Streamu má nečekané pozadí. Sabotáž schválil i Zelenskyj

water_jump_water_sea_wave_ocean-1288164
Zahraniční

Tajemství odtajněno. Za výbuchem Nord Streamu stojí ukrajinští potápěči