středa 26. června 2024

Aplikace eRecept ukáže, kde jsou dostupné léky

Nová funkce aplikace eRecept pomůže najít léky s omezenou dostupností.

eRecept

Ilustrační foto.
Zdroj: apps.apple.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: apps.apple.com

Mobilní aplikace eRecept nově nabízí funkci, která uživatelům pomůže zjistit, ve kterých lékárnách jsou k dispozici léky s omezenou dostupností. Evidence těchto léků začala od června. Aplikace eRecept umožňuje spravovat všechny elektronické recepty, které byly vydány na jméno uživatele. Přihlásit se lze pomocí bankovní identity, Mobilního klíče eGovernmentu nebo přes Moje ID.

Aplikace poskytuje informace o receptu, jako je jeho ID, QR kód, detaily předepisujícího lékaře a návod k použití. Pokud je dodávka léku přerušena, objeví se u receptu žlutý vykřičník. U léků s omezenou dostupností aplikace zobrazuje mapu lékáren, které mají daný lék skladem. Po rozkliknutí receptu v aplikaci se objeví tlačítko „Omezená dostupnost LP - seznam lékáren“, které ukáže až dvacet nejbližších lékáren s dostupnými zásobami léku.

Mapa ukazuje jen lékárny s nenulovým hlášením zásob léku z předešlého dne, a může jít o jedno nebo i více balení léku. Informace o omezené dostupnosti léku se zobrazuje jen u léků, které to mají nastavené v systému. Aktuálně je v systému osmnáct takových přípravků, počet se však může měnit. Aplikace eRecept je dostupná ke stažení zdarma na Google Play a App Store.

Autor: Šimon Mitro

Související

mobil
Domácí Technologie

Sledovací aplikaci na svém telefonu našel každý osmý Čech

doktor
Domácí Zdraví

Nový screeningový program zlepší boj s rakovinou prostaty

dengue
Zahraniční Zdraví

Naděje v boji s horečkou dengue. WHO schválila novou vakcínu

smoothie
Světové dny Zdraví

Den smoothie