neděle 7. července 2024

Antukový král padl. Rafael Nadal byl na French Open (nejspíš) naposledy

Španělský tenista vypadl v prvním kole s Němcem Zverevem. Do Paříže se vrátí na olympijský turnaj

profimedia-0877017561.jpg

Antukový král. Rafael Nadal se rozloučil s Roland Garros po prvním kole.
Zdroj: profimedia

  • Antukový král. Rafael Nadal se rozloučil s Roland Garros po prvním kole.
  • Zdroj: profimedia

Vládce antuky končí na grandslamovém Roland Garros hned v úvodním kole. Není to žádné velké překvapení. Rafael Nadal zužovaný vleklými zdravotními neduhy narazil na Alexandera Zvereva, hrajícího možná v životní formě. Čtvrtý nasazený tenista porazil téměř 38letou legendu ve třech setech 6:3, 7:6, 6:3.

Zaplněné tribuny na kurtu Philippa Chatriera Španělovi přesto připravily po loňské absenci vřelé přivítání i rozloučení. Vždyť vůbec nebylo jisté, že se 14násobný vítěz v Paříži objeví.

„V posledních dvou letech jsem procházel pravděpodobně nejtěžším procesem ve své tenisové kariéře, při kterém jsem měl sen, abych se sem ještě vrátil. A to se mi povedlo,“ svěřil se Nadal po zápase.

Tenisový velikán se do Paříže téměř určitě vrátí, na zdejších kurtech se bude hrát za dva měsíce olympijský turnaj, na kterém postupně odcházející král antuky nechce chybět.

Jasnou odpověď, zda se ještě ukáže na French Open, Nadal neposkytl, ale. „Pokud to bylo naposledy, co jsem tady hrál, jsem s tím smířený a užil jsem si to.“

Mimochodem, (možná) loučící se Nadal má i přes porážku na kurtech Roland Garros skvostnou bilanci 112:4. Popravdě, kdo z vás to má?

Úvodní kolo nabídlo také souboj dalších legend, které nemají šanci turnaj opanovat. Loučící se Brit Murray změřil síly se Stanem Wawrinkou. Švýcar smetl svého soka 6:4, 6:4, 6:2.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Nadal v kvalifikaci ve Stuttgartu? Kdepak Rafa, ale bratranec Joan

profimedia-0880308137.jpg
Tenis Roland Garros

Alexander Zverev na titul nedosáhl. I kvůli chybě rozhodčího

profimedia-0879758300.jpg
Tenis Roland Garros

Finále plné zvratů zvládl lépe Carlos Alcaraz

profimedia-0879758300.jpg
Tenis Roland Garros

Favorit? Jasně že Alcaraz, ale pozor. Zverev hraje v životní formě