pátek 18. října 2024

ANO půjde do boje o Senát s Motoristy. Pomoci jim v tom může bývalý člen ODS

Dříve Boris Štastný hájil barvy ODS a dokonce zastával post šéfa jejich pražské centrály, nyní kandiduje za konkurenci. Do senátních voleb jde za hnutí ANO Andreje Babiše a Motoristy Filipa Turka.

profimedia-0670495537

Za koalici ANO a Motoristů bude do Senátu kandidovat bývalý šéf pražské ODS Boris Štastný.
Zdroj: Profimedia

  • Za koalici ANO a Motoristů bude do Senátu kandidovat bývalý šéf pražské ODS Boris Štastný.
  • Zdroj: Profimedia

Na české politické scéně vznikla další koalice, která se logicky rýsuje od voleb do Evropského parlamentu, které se uskutečnily minulý měsíc. Po nich totiž šéf hnutí ANO Andrej Babiš zmínil jako případné koaliční partnery hnutí Přísaha a Motoristé a také komunistický spolek STAČILO! A právě s Motoristy se nyní hnutí ANO chystá na boj o Senát. Konkrétně o křeslo na Praze 12, kde za konkurenční koalici SPOLU kandiduje někdejší neúspěšný uchazeč o post hlavy státu Pavel Fischer.

ANO společně s Motoristy do boje vysílá bývalého velmi vlivného člena ODS, lékaře a manažera Borise Štastného. Ten podle vlastních slov chce svou kandidaturou vyjádřit ostrý nesouhlas se svou bývalou stranou a vládou Petra Fialy, která podle něho autoritářsky ovládla všechny mocenské instituce, což představuje ohrožení demokracie. „Chci reprezentovat všechny občany, kteří nesouhlasí s vládou, cítí se být zklamáni, podvedeni a její politikou zrazeni,“ uvedl Štastný.

ANO a Motoristé však nespolupracují pouze v boji o senátní křesla. Šéf motoristů Filip Turek totiž na evropské půdě vstoupil do frakce Patrioti pro Evropu, kterou založil Andrej Babiš.

Autor: Jan Skala

Související

volby
Domácí Senátní volby

Nejvyšší správní soud definitivně potvrdil výsledky senátních voleb

347023367_553957766926406_7278150252075431826_n
Domácí

STAČILO! nebude vystupovat jako koalice. Vstup do Sněmovny bude mít jednodušší

marian-jurecka-marketa-pekarova-adamova-a-petr-fiala-spolu-1
Domácí

Půjdou SPOLU zase spolu? Připravenou smlouvu o koalici může pohřbít Jiří Čunek

36217830674_f14f3f4407_b
Domácí

Podpora Pirátů klesá. TOP 09 ani lidovci by se do Sněmovny nedostali