čtvrtek 17. října 2024

Andrew Tate se dnes dostaví k soudu - očekává se, že požádá o propuštění z vazby

Tate, kontroverzní influencer ze sociálních sítích, který se stylizuje do role „krále toxické maskulinity“, jde dnes před soud.

Andrew Tate

Andrew Tate
Zdroj: Sky News

  • Andrew Tate
  • Zdroj: Sky News

Influencera zatkla policie v rumunské Bukurešti pro podezření z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření skupiny organizovaného zločinu. Andrew Tate a jeho bratr Tristan skončili ve vazbě, chtějí ale soud požádat o propuštění.

Rumunská jednotka DIICOT, která vyšetřuje terorismus a organizované zločiny, uvedla, že identifikovala šest obětí, které čelily aktům fyzického násilí a duševního nátlaku a sexuálnímu vykořisťování.

Jejich právník budou argumentovat, že zadržení je nezákonné a že by měli dostat zpět i majetek, který zabavily rumunské úřady. Očekává se, že právník soudu sdělí, že proti jeho klientům neexistují žádné důkazy kromě jediného prohlášení a že soud nedodržel řádný proces.

Slyšení začne ráno.

Andrew Tate si vybudoval obrovskou sledovanost na sociálních sítích prostřednictvím vysoce provokativních zpráv, hrozivých tweetů a krátkých filmů, které zobrazují ženy jako podřízené mužům.

Zdroj: Sky News