pátek 3. května 2024

Američtí Mr. Big se jedou loučit do Prahy. Zacpávání uší dnes už nehrozí

Mr. Big se rozhodli po smrti bubeníka Pata Torpeyho ukončit svou kariéru. Rozloučit se v létě přijedou i do Prahy.

mr-big-Cropped

Základní trojice Mr. Big (zleva): Billy Sheehan, Eric Martin a Paul Glbert.
Zdroj: Facebook/Mr. Big

  • Základní trojice Mr. Big (zleva): Billy Sheehan, Eric Martin a Paul Glbert.
  • Zdroj: Facebook/Mr. Big

Na začátku 90. let byla televize i rádio plné americké kapely Mr. Big, která udělala díru do světa se soulovou baladou To Be With You, na níž navázala velice úspěšnou coververzí Wild World od Cata Stevense. V té době také tato kapela přijela poprvé do Prahy, aby v roce 1994 zaplnila pražskou sportovní halu Eden. Řada návštěvníků, která znala jen dvě hitové balady, pak koncert opouštěla a nevěřícně kroutila hlavou, když Mr. Big předvedli plnokrevný hardrockový set. A ten se chystají přivézt do Prahy i letos v létě. Údajně naposledy.

Americká čtveřice, už bez zesnulého bubeníka a zakládajícího člena Pata Torpeyho, se představí 7. srpna v pražském podniku Roxy, kam přiveze repertoár, který je sestaven z jejich největších hitů jak z hvězdných 90. let, tak z druhé etapy kariéry, kterou v roce 2009 načalo album What If.

Mr. Big začínali jako superskupina, ve které působil respektovaný sólový zpěvák Eric Martin, basista Billy Sheehan, který hrával s bývalým frontmanem Van Halen Davidem Lee Rothem, kytarista metalových Racer X Paul Gilbert a studiový bubeník Pat Torpey. Z tohoto složení do České republiky přijedou tři čtvrtiny, doplněné bubeníkem Nickem D´Virgiliem, který nabubnoval poslední album legendárních Genesis či hrával s kapelami Spock´s Beard či Big Big Train.

Autor: Jan Skala

Související

Kramářova vila
Domácí Tipy na výlety

Kramářova vila se zpřístupní na Svátek práce

403628133_10160704498498955_1780574005581824657_n
Domácí

Praha znovu zakáže vjezd do části Starého Města

c04721b2-bacb-4dd4-a7dd-2b11ff9e8bd0
Domácí

Praha si posvítí na zahrádky. Jejich nekontrolovatelný rozpuk je minulostí

novostavba
Ekonomika Bydlení

Ceny bytů opět stoupají