pondělí 29. dubna 2024

Americká a britská alternativa i německý metal. Festivaly oznamují první hvězdy

Řada festivalů už oznamuje hlavní hvězdy na příští rok. Vizovický Masters Of Rock zatím vyčkává, protože jako jedna z mála letních akcí má i svou zimní variantu, kde by o nadcházejícím víkendu měla padnout první jména.

7876559546_6104db5d91_b

Američtí Five Finger Death Punch budou hlavními hvězdami plzeňského Metalfestu.
Zdroj: Flickr

  • Američtí Five Finger Death Punch budou hlavními hvězdami plzeňského Metalfestu.
  • Zdroj: Flickr

Každoroční nabídka festivalů v České republice se netenčí, ačkoliv musí bojovat o každého diváka. Promotéři proto už s předstihem oznamují, co bude festivalového návštěvníka v následujícím roce čekat.

Pravděpodobně nejnavštěvovanější akci svého druhu v České republice, královéhradecký Rock For People, v roli hlavních hvězd navštíví britská alternativně rocková parta Bring Me The Horizon, která zde zavzpomíná i na své metalcorové kořeny. Spolu s ní se na východě Čech představí i kanadská zpěvačka Avril Lavigne či frontman metalových Slipknot Corey Taylor se svým sólovým programem. Vystoupení hvězd amerického alternativního rocku Queens Of The Stone Age zase nabídne severomoravská akce Colours Of Ostrava.

Jaroměřský Brutal Assault, což je jedna z největších metalových přehlídek v Evropě, láká na vystoupení bývalého frontmana blackmetalových Immortal Abbatha či švýcarské Triumph Of Death, což jsou někdejší kultovní Hellhammer. Plzeňský Metalfest překvapuje zařazením amerických hvězd Five Finger Death Punch do pozice hlavního taháku akce a spálenopoříčský Basinfirefest zase slibuje německé metalisty Blind Guardian či Kanaďany Kataklysm.

Čistě českému festivalu Hrady.cz bude dominovat Lucie a Daniel Landa a Votvírák slibuje velmi pestrou škálu umělců od Michala Davida přes Václava Neckáře a Petru Janů až po heavymetalový Citron.

Autor: Jan Skala

Související

redzed
Hudba

Rock For People doplňuje sestavu o české kapely. Zahraje Mňága i Visáči

3540334368_photo (1)
Hudba

Bedřich Smetana bude letos mít své místo na Brutal Assaultu

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

the-prodigy-2021
Hudba

Rock For People zveřejnil další hvězdy. Přijedou The Prodigy i The Offspring