čtvrtek 19. září 2024

Američan zastřelil svou přítelkyni za to, že šla na potrat

Muž z Dallasu zastřelil svou přítelkyni. Zavraždil ji, protože byl naštvaný, že si nechala udělat potrat.

zbraň

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Dvaadvacetiletý Harold Thompson čelí obvinění z vraždy v souvislosti s úmrtím šestadvacetileté Gabrielly Gonzalez. Podle příkazu k zatčení byl pár spatřen na parkovišti u čerpací stanice 10. května dopoledne poté, co Gonzalez přijela z Colorada, kde podstoupila potrat. Gonzales nemohla podstoupit potrat doma v Dallasu. Texas patří k těm státům, kde je potrat zakázán téměř v každé fázi těhotenství.

V blízkosti čerpací stanice Thompson vytáhl zbraň a několikrát na svou přítelkyni vystřelil. Následně z místa činu uprchl. Při příjezdu policie byla Gonzalez prohlášen za mrtvou. Police se domnívá, že Gonzales čekala dítě s Thompsonem, který nechtěl, aby šla na potrat. Z videozáznamu z venkovních kamer u čerpací stanice vyplývá, že Thompson při hádce začal oběť škrtit, ta se mu ale vysmekla. Poté ji zastřelil. Když ležela oběť na zemi, Thompson na ní ještě několikrát vystřelil.

Už v březnu Gonzalez byla na polici nahlásit domácí násilí. Tehdejší záznam uvádí, že Thompson několikrát svou přítelkyni napadl, dusil ji a pohmoždil jí obličej. Na základě obvinění vydala policie na Thompsona zatykač, v době střelby byl zatykač stále aktivní.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: NPR

Související

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci