pátek 3. května 2024

Alec Baldwin je opět obviněný kvůli smrti kameramanky, zbrojířka má brzy soud

42letá Halyna Hutchinson zemřela při převozu do nemocnice. Baldwin ji postřelil při natáčení westernu Rust v roce 2021. O incidentu lhal, teď se objevil nový důkaz.

Alec Baldwin

Alec Baldwin
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Alec Baldwin
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Baldwin ženu postřelil tak nešťastně, že neměla šanci přežít, zranil také režiséra filmu. Sám ale vždy tvrdil, že dodržoval zákony o bezpečnosti zbraní a že chyba je na straně zbrojířky nebo štábu, který mu podal zbraň nabitou ostrým namísto slepého náboje. Při natáčení používal plastovou zbraň, která nemohla střílet ostrými náboji, upravenou zbraň, která nemohla střílet žádný typ munice, a repliku revolveru Colt ráže .45.

Baldwin tvrdil, že nestiskl spoušť a že zbraň vystřelila sama. Právě proto, že zbraň byla prý upravená, se herec zbavil prvního obvinění. Teď se ale ukázalo, že lhal a že skutečně spoušť musel stisknout. Potvrdila to analýza zbraně. Právě proto porota Baldwina obvinila.

Zbrojířka produkce Hannah Gutierrez-Reed míří také před soud. Ten začne příští měsíc projednávat také její obvinění z neúmyslného zabití.

Baldwina zastupuje prominentní právník Alex Spiro, který ještě nikdy neprohrál před velkou porotou. Právník z Miami pracuje pro celebrity, sportovce a miliardáře. Mezi jeho klienty patří například Jay-Z, Elon Musk, basketbalové hvězdy NBA i další slavní sportovci. Zastupoval také třeba Micka Jaggera.

Související

GL4SEn2bYAI6YCV
Zahraniční Video

Bílý ďábel Alec Baldwin na mě zaútočil, lže propalestinská performerka

profimedia-0865094813
Krimi

Zbrojířka z Baldwinova filmu dostala rok a půl vězení. V soudní síni se rozplakala

Luke Fleurs byl zastřelen.
Fotbal

Smrt na benzince. Fotbalista a olympionik Fleurs zastřelen při přepadení

Rallye ilustrační.
Ostatní

Smrt na rallye. Závodník vylétl z vozovky mezi diváky, čtyři mrtví a osm zraněných