sobota 28. září 2024

Akcionáři Tesly schválili neuvěřitelnou odměnu pro Muska. Dosahuje jednoho bilionu korun

Elona Muska čeká neuvěřitelná odměna. Akcionáři Tesly schválili balík odměn pro svého šéfa ve výši 44,9 miliardy dolarů.

Elon Musk

Elon Musk.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Elon Musk.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Akcionáři Tesly ve čtvrtek schválili odměnu pro šéfa firmy Elona Muska ve výši 44,9 miliardy dolarů, což se rovná zhruba jednomu bilionu korun. Dohoda, původně uzavřená v roce 2018, byla začátkem letošního roku zrušena soudem ve státě Delaware. Přestože byl balíček schválen, jeho vyplacení bude ještě několik měsíců předmětem soudního jednání.

Akcionáři rovněž schválili přesunutí právního sídla společnosti z Delawaru do Texasu a znovuzvolili dva členy představenstva, a to Kimbala Muska a Jamese Murdocha, syna mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Tento krok je součástí širší restrukturalizace společnosti.

Soudkyně Kathaleen McCormick z Delawaru zamítla dohodu o odměnách, protože ji považovala za nespravedlivou vůči akcionářům. Podle žaloby jednoho z akcionářů byla výše odměn přehnaná a Tesla investory oklamala ohledně obtížnosti splnění stanovených cílů. Tesla se proti rozhodnutí odvolala a žádala akcionáře, aby balík znovu schválili na valné hromadě v Austinu v Texasu.

Autor: Šimon Mitro

Související

GYT4TmkWkAARiWM
Ekonomika

Napětí ve Volkswagenu se stupňuje. Zaměstnanci i odbory hrozí stávkami

Elektomobil
Ekonomika

Zájem podnikatelů o elektromobily roste. Mohou získat dotaci až 300 tisíc korun

20190617.VW-Manufaktur.-067
Zahraniční

Vláda bude Volskwagenu dotovat elektromobily. Kvůli nim firma jde ke dnu

pexels-photo-8974197
Ekonomika

Škodovku čeká revoluce. Volkswagen chce ukončit výrobu oblíbených modelů