Akce zdarma nabídnou o víkendu Vesničku, Buty i Bahna

Spousta akcí, které se v Česku o víkendu odehraje, nabízí vstup zdarma. Minutové zprávy vybraly některé z nich.

Mattoni-Life-Bar-s-koncerty-zdarma-pro-vsechny-se-behem-Karlovarskeho-festivalu-opet-otevre-verejnosti-132980-259496

Ilustrační foto.
Zdroj: facebook.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: facebook.com

Retro filmový festival Kino jede začal už ve čtvrtek v Náměšti nad Oslavou. Promítáme se historickou technikou pod širým nebem na travnaté louce v centru města. Každý den od 19 hodin jsou na programu večerníčky pro děti, od 21:30 se v pátek promítá Řek Zorba a v sobotu legendární snímek Vesničko má, středisková.

Špindlerovská pouť bude od pátku do neděle bavit děti i dospělé ve Špindlerově Mlýně. Program začíná v pátek Pouťovým během do vrchu, následuje koncert Drum For Fun a BON JOVI Tribute Prague s Petrem Poláčkem. V sobotu se chystá hudební program, gymnastická a taneční vystoupenív 15 hodin přijde Krakonoš a od 20 hodin hraje kapela Buty. V neděli bude mše a svěcení sochy sv. Jana Nepomuckého u Bílého mostu.

Od pátku do následující soboty budou na Karlovarském filmovém festivalu k vidění také koncerty na prostranství u Vřídla. Vystoupí PSH a hosté, David Koller, Richard Krajčo, Dan Bárta & Illustratosphere, Xindl X a mnoho dalších.

Desetitisíce lidí vyrazí v sobotu do Strašic na Rokycansku na Den pozemního vojska – Bahna. Jedná se o největší společnou ukázku současné i historické vojenské techniky v Evropě. Kluby vojenské historie inscenují ukázky z dramatických a vojensky zajímavých okamžiků z první světové války, z válečné operace na východní či západní frontě nebo na území protektorátu. Chybět nebudou ukázky historického boje ani představení současné přípravy těžkých jednotek.

Burácení motorů zažije Rychtářov na Vyškovsku. V sobotu se tam uskuteční Moped rallye Rychtářov, závody ve dvou kategoriích moped originál a speciál. Kategorii moped speciál doplní fichtl speciál startující ve společných rozjížďkách. Doprovodným programem bude autogramiáda dakarského matadora Aleše Lopraise a exhibiční jízdy.

Vartenberské slavnosti, které oslaví 740 let města Stráže pod Ralskem, začnou v sobotu úderem 11. hodiny. Návštěvníci uvidí vojenské ležení rytířů a hradní posádky se stany a středověkou kuchyní, obléhání hradu, bitvu o hradní most a příkop, středověká řemesla na nádvoří, hudebníky, kejklíře a žongléry, staročeský jarmark na náměstí, loutkové divadlo, hry, tvořivé dílny pro děti a tance královského dvora.

Dětský víkend s podtitulem Poznejte české patrony na Pražském hradě vypukne v sobotu v 10 hodin. Do nedělní 17. hodiny nabídne tradiční dětský víkend na Pražském hradě program pro celou rodinu, zábavnou hru s úkoly, rytířská klání, výtvarné dílny, dobová řemesla a mnoho dalšího.

Výstava historické hasičské techniky bude v sobotu i v neděli k vidění v Dřevohosticích. V zámecké zahradě najdou návštěvníci na historickou a moderní techniku, ukázky zásahů nebo rekonstrukci požáru zámecké věže. V sobotu se uskuteční spanilá jízda automobilových stříkaček, v neděli zase žehnání zvonu.

Související

2a896136-4b9a-4b5e-9fe6-7344e766adbe
Ostatní

Vyražte na výlov, slavnosti podzimu nebo historický průvod. Vstup je zdarma

60d3c46e-8ed0-4577-ba62-feca950b3293
Ostatní

Kam vyrazit a neplatit vstupné? Na obří vodácký maraton, drakiády i za zločinem

5314dbc3-1e40-42ca-907c-f08326a0c7ba
Ostatní

Kam o víkendu zdarma? Na festival ptactva, dýňobraní i zahradní slavnost

12bde35c-108f-47c9-8c98-ab42a3540371
Ostatní

Víkend přinese hlavně svatováclavské slavnosti a poutě. Kde se neplatí vstup?