pondělí 16. září 2024

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

Pálení milíře, pouť na Svatý kopeček nebo zpívající fontána – Minutové zprávy nabízí přehled víkendových akcí, kde se neplatí vstupné.

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668

Pálení milíře.
Zdroj: Akademie věd ČR

  • Pálení milíře.
  • Zdroj: Akademie věd ČR

Sedmidenní Mistrovství světa v parašutismu bude od soboty hostit Prostějov. K vidění budou světové hvězdy parašutismu, které se utkají například v přesnosti přistání či akrobacii.

Den obce Horní Suchá přinese řadu hudebních vystoupení, na pódiu se vystřídá Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Verona, Maxim Turbulenc, Zdeněk Izer, Queenmania nebo Joker band Ivana Muchy, děti pobaví Klaun Hopsalín, starší generaci zase dechovka.

Loučení s prázdninami aneb Putování za pohádkou se chystá v sobotu v královském městě Kouřim. Akce začne příjezdem krále a královny na náměstí před zvonici, na programu je pohádková stezka,
tvořivé dílny nebo divadelní představení pro děti.

Celoměstská hra Tajemné stezky začne v sobotu v Ledči nad Sázavou. Interaktivní hra nabídne tři stezky plné zajímavých míst, osobností, úkolů a hádanek.

Středověké Hrád(t)kování vypukne v sobotu na Karlově Hrádku. Návštěvníky čeká vystoupení šermířské skupiny Aurum Tábor s ukázkami historického šermu a divadelním příběhem, hudební skupina Dei Gratia s dobovou hudbou, lukostřelnice nebo herní koutek pro dospělé.

Rozloučení se Zpívající fontánou v Mariánských Lázních je v plánu také v sobotu, kdy zazní celý její letošní program. Zazní třeba Hudba pro fontánu od Petra Hapky, Vzpomínka na Mariánské Lázně od Karla Zicha, Nothing Else Matters od kapely Metallica, Vangelisovo Dobytí ráje i vážná hudba.

Prchalovské dožínky v Prchalově u Příbora nabídnou v sobotu odpoledne plné zábavy a soutěží, show pro dospělé, program pro děti a večerní zábava u živé hudby. Chybět nebude cimbálovka, řetízkový kolotoč, skákací hrad ani rodeo býk. Akci odstartuje dožínkový průvod vesnicí.

Pálení milíře u Dolského mlýna je k vidění v pátek i v sobotu v Jetřichovicích na Děčínsku. Pořadatelé slibují, že si návštěvníci budou připadat jako v pohádce Pyšná princezna, kde doutná milíř, čoudí dehtářská pec a okolím se line zvláštní vůně dehtu z pryskyřic rozpuštěných v terpentýnovém oleji.

Mariánská pouť na Svatý kopeček se uskuteční v neděli. Tradiční pouť na Svatý kopeček s Černou Loretánskou Madonou začne v kostele svatého Václava modlitbou růžence.

Související

IMG_6002-19689-800-600-80
Ostatní

Katastrofální předpověď počasí nebo soutěž v opékání prasat: Vstup je zdarma

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

Hradozámecká noc 2024
Domácí Tipy na výlety

Hradozámecká noc 2024: Památky po celé republice se rozzáří pod hvězdami

296374127_3264474570502470_3070666810648238401_n
Ostatní

Víkend přinese slavnosti. Budou Chodské, Malomoravské, krajkářské i rajčatové