středa 18. září 2024

Akce kulový blesk. Navrátil končí u daviscupového týmu, střídá jej Berdych

Kapitán českého týmu končí po 18 letech, vaz mu zlomila nepovedené tři zápasy ve Valencii

profimedia-0907030669.jpg

Jaroslav Navrátil vedl daviscupový tým ve Valencii naposledy, rozhodly o tom porážky českého mužstva a zdravotní trable lídrů.
Zdroj: profimedia

  • Jaroslav Navrátil vedl daviscupový tým ve Valencii naposledy, rozhodly o tom porážky českého mužstva a zdravotní trable lídrů.
  • Zdroj: profimedia

Moc se s tím tedy nepárali. Kapitán daviscupového týmu těsně po nepovedené semifinálové misi ve Španělsku, hned po sobotním posledním prohraném zápase s Francouzi, dal najevo, že chce ve své práci pokračovat. Nové vedení Českého tenisového svazu ale bylo proti. Promptně Jaroslava Navrátila odvolalo a představilo jeho nástupce - Tomáše Berdycha.

Šedesátisedmiletému šéfovi českého týmu nepomohlo ani úspěšné 18leté působení ve funkci. Vaz mu naopak zlomily tři víkendové porážky v řadě ve Valencii a také to, že v nominaci byli pouze čtyři hráči místo povolených pěti, což se naplno projevilo při zdravotních potížích Macháče a Lehečky. Jenže - Navrátil tímto způsobem (se čtyřmi hráči) vedl tým v drtivé většině zápasů a téměř nikdy kritice nečelil.

„K rozhodnutí došlo na základě naší dohody s Jaroslavem Navrátilem, v souladu s připravovanou koncepcí rozvoje českého tenisu do roku 2028, v reakci na generační obměnu týmu, ale také na aktuální dění ve Valencii," popsal důvody nedávno zvolený předseda Českého tenisového svazu Jakub Kotrba.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým