pátek 20. září 2024

Agresivní dav chtěl z muzea strhnout vlajku, účastnil se i děkan VŠE

Velký problém má děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miloslav Ševčík. Byl mezi účastníky sobotní protivládní demonstrace na Václavském náměstí. Agresivní dav se pokusil vtrhnout do Národního muzea a strhnout z něj ukrajinskou vlajku.

fn0c6212

Miloslav Ševčík mezi nejagresivnějšími účastníky demonstrace.
Zdroj: Twitter

  • Miloslav Ševčík mezi nejagresivnějšími účastníky demonstrace.
  • Zdroj: Twitter

Na záběrech, které se objevily vzápětí na sociálních sítích, je mezi skupinou útočníků také děkan Ševčík. Ten měl problém s účastí na protivládní demonstraci už v září, kdy řečnil na pódiu.

„Forma vystoupení i osobní útoky, které docent Ševčík na demonstraci pronesl, jsou pro mne nepřijatelné a rozhodně nepovažuji za vhodné, aby se takto děkan fakulty na veřejnosti vyjadřoval,“ uvedl tehdy rektor univerzity Petr Dvořák.

Ševčík se tentokrát vymlouval, že se demonstrace neúčastnil, pouze prý procházel. O tom, že plánují útok na muzeum ale mluvili demonstranti několik hodin před činem.

Tentokrát už rektor reagoval ostřeji.

"Vystupování děkana je za hranou dlouhodobě a včerejší vystoupení nebylo výjimkou. Ačkoli si to pan děkan myslí, nelze oddělit jeho soukromé názory a činy od faktu, že zastává veřejnou funkci," uvedla škola na twitteru. Rektor se dnes se Ševčíkem setká.

Policie zadržela 18 lidí podezřelých z přestupku a hlásí ve svých řadách dva zraněné. Další člověk je podezřelý z popírání genocidia, na bundě měl nášivku Wagnerovců, nechvalně proslulé soukromé armády bojující za Rusko na Ukrajině, i symbol ruských vojsk, písmeno Z.

Související

Michal Šimečka
Zahraniční

Slovensko potírá opozici. Šimečka už není místopředsedou Národní rady

456240077_923050749851817_7118335423527011841_n
Domácí

Policisté protestovat nebudou. Rakušan je uchlácholil slibem o růstu platů

GXKCq7raUAAHnmO
Zahraniční

Melbourne zažilo obrovské protesty. Demonstranti házeli po policii hnůj

1000010535
Zahraniční

Levice zatápí Macronovi. Velká města protestují proti novému premiérovi