Potraviny a nápoje konzumované v letadle ve výšce přes devět tisíc metrů ztrácí na své intenzitě. Může za to přetlak v kabině, který zvyšuje krevní tlak. Ten utlumí smyslový receptor čichu a chuti a společně se suchým prostředím radikálně mění jejich vnímavost.
Aerolinky teď na svém webu oznámily, že cestujícím budou od prosince podávat kávu, která bude lépe chutnat i vonět. "Stejně jako cestování má káva pozoruhodnou schopnost spojit lidi. Nemůžu se dočkat, až si naši hosté a zaměstnanci vychutnají šálek Stumptownu, až s námi poletí," řekl s nadšením generální ředitel Alaska Airlines Ben Minicucci.
Káva prošla mnoha nezávislými testy, při kterých odborníci zkoumali kromě hrubosti mletých zrn i vhodné filtrační papíry. Cestující si budou moci vybrat z několika příchutí: karamelu, marshmallows, třešní nebo hnědého oříškového másla.