pátek 18. října 2024

Advokát Naxera řval na justiční stráž, že je gestapo

Velké problémy nejspíš bude mít advokát Norbert Naxera, který už se nějakou dobu pohybuje kolem hlavních tváří české dezinformační scény.

FxX6tZMX0AEGHVZ

Norbert Naxera při incidentu u soudu.
Zdroj: facebook

  • Norbert Naxera při incidentu u soudu.
  • Zdroj: facebook

Naxera byl v davu, který přišel podpořit bývalou novinářku Janu Peterkovou k odvolacímu soudu a zapojil se do útoků na soudkyni, justiční stráž i policii. Podporovatelé dezinformátorky skandovali Gestapo! nebo Soudkyně je svině! Advokátovo chování zaznamenala videa, které natočili samotní účastníci incidentu.

Předseda Advokátní komory Robert Němec oznámil, že v souvislosti s incidentem příznivců dezinformátorky Peterkové se bude řešit i jednání advokáta. „Předkládáme podnět kontrolní radě ČAK k prověření jednání advokáta. Oceníme jakékoliv bližší informace a svědectví o incidentu,“ uvedl.

Také ministr spravedlnosti Pavel Blažek chce Naxerův výstup řešit. „Obrátím se nejprve na ČAK, aby se věcí zabývala, neboť ona je rozhodující institucí v těchto záležitostech. Nebudu-li následně ztotožněn s postupem ČAK, zasáhnu případně sám," sdělil.Kárný senát může advokáta napomenout, pokutovat nebo mu dočasně zakázat výkonu advokacie.

Peterková u soudu neuspěla s odvoláním proti podmíněnému trestu za šíření poplašné zprávy. Soud údajně rozhodl v době, kdy sama už v budově nebyla. Pak prohlásila, že ji nikdo neinformoval, že jednání pokračovalo a že si najala právě Naxeru, aby podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Související

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

Silvio_Berlusconi_-_Trento_2018_04
Zahraniční

Berlusconi míří znovu k soudu. Korupční skandál neskončil ani jeho skonem

462764906_8538013162942607_5407982605861921390_n
Domácí Video

Zítko je venku z vazby, u soudu řešil nesmysly, jeho advokát chtěl být v utajení

GZjew68XQAYgCvR
Zahraniční

Proces s Puffem Daddym začne v květnu. Svou vinu při výslechu popřel