čtvrtek 2. května 2024

Adam Sandler je Kosmonaut z Čech. Netflix v březnu uvede sci-fi s českou stopou

Dílo Jaroslava Kalfaře se dočkalo filmového zpracování z dílny Netflixu. Povedenou podívanou by měla zajistit nejenom zdařilá literární předloha českého autora, ale také Adam Sandler ve vážné roli pod taktovkou režiséra Černobylu.

Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech s českou uniformou.

Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech s českou uniformou.
Zdroj: Netflix

  • Adam Sandler ve filmu Kosmonaut z Čech s českou uniformou.
  • Zdroj: Netflix

Český národ nebývá v amerických filmech prezentován zrovna často, spíše vůbec. O to působivěji vypadá nový film Netflixu, jenž si odbyde premiéru 1. března. Snímek Kosmonaut z Čech, s anglickým názvem Spaceman, vychází ze stejnojmenného románu Jaroslava Kalfaře, spisovatele českého původu žijícího dlouhodobě ve Spojených státech.

Film vypráví o českém kosmonautovi Jakubu Procházkovi, jenž má za sebou šest osamělých měsíců na výzkumné misi na samém okraji Sluneční soustavy, když mu dojde, že jeho žena Lenka na něj na Zemi možná nepočká. V zoufalé snaze napravit pochroumané manželství mu pak pomáhá tajemné prastaré stvoření ukryté v hlubinách jeho lodi.

Ve filmu mu bude sekundovat Carey Mulligan v roli jeho manželky Lenky a hlas Paula Dana, jenž namluvil vesmírného pavouka. Ve vedlejší roli se představí také Kunal Nayyar, jenž se proslavil rolí Raje v Teorii velkého třesku.

Netflix představil první trailer, jenž dává naději, že tohle nebude typický spotřební snímek streamovacího giganta. Nezbývá než doufat, že film bude tak dobrý, jak naznačuje kouzelná upoutávka.

Autor: Šimon Mitro

Související

Vetřelec: Covenant
Světové dny

Den Vetřelce

Záběr ze seriálu Firefly.
Světové dny Streaming

Den Firefly

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Den prvního kontaktu ze série Star Trek.
Světové dny

Den Prvního kontaktu