středa 1. května 2024

AC/DC vyprodali celé turné za jediný den. Český fanoušek však musí na Slovensko

Vstupenky na turné AC/DC už zmizely. Všechny evropské koncerty australských legend se vyprodaly za jediný den.

292347868_561471588767904_248550605279832422_n

Po lístcích na turné AC/DC se jen zaprášilo.
Zdroj: Facebook/AC/DC

  • Po lístcích na turné AC/DC se jen zaprášilo.
  • Zdroj: Facebook/AC/DC

Australská legenda AC/DC vyprodala své comebackové turné po Evropě za jeden jediný den, kdy zmizelo 1,5 milionu vstupenek. Kapela přijede na starý kontinent poprvé od roku 2016 a jako první zastávku turné si vybrala německý Gelsenkirchen, kde se představí 17. května a celý podnik uzavře přesně o tři měsíce později v irském hlavním městě Dublinu. Na Českou republiku tentokrát nedojde, tuzemský fanoušek bude muset vyjet do Bratislavy, kde se AC/DC představí 21. července.

„Věřili jsme, že to bude jedno z největších turné všech dob, ale nikdy si nemůžete být jistí, dokud nedáte lístky do prodeje. Byl jsem nervózní jak před Vánoci. Probudil jsem se ve 3 ráno a předprodej do Evropy už byl spuštěn – některé koncerty už byly dokonce vyprodané. Za jeden den se prodalo 1,5 milionů vstupenek. Je to ohromující i proto, že členové kapely mají jiné zásady. Nedělají VIP vstupy ani dynamické ceny vstupenek. Nechtějí, aby si fanoušci stěžovali na příliš drahé vstupné,“ řekl k rekordním prodejům Chris Dalston z agentury, která celé turné zajišťuje.

Na cesty se kapela vydává v trochu odlišném složení. Do sestavy se sice vrátil zpěvák Brian Johnson, za něhož při minulém turné zaskočil frontman Guns N´Roses Axl Rose, ale nepřijede basista Cliff Williams ani bubeník Phil Rudd. Za prvního jmenovaného zaskočí basista Chris Chaney z kapely Jane´s Addiction a na bubenickou stoličku usedne Matt Laug, který hrával například s kytaristou Slashem z Guns N´Roses.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

profimedia-0868363648.jpg
Hokej

Čeští hokejisté vyhráli i pošesté

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy

Nejstarší orangutanka Bella
Ostatní Fauna

Nejstarší orangutance je 63 let