pondělí 16. září 2024

Absurdní rada policie, těžkooděnci, záchranka: Thor přišel o petiční stánek

392 dnů trvalo úřadům, než dokázaly vyklidit kemp před Úřadem vlády. Jako záminka jim posloužila oprava zdi, u které stánek přezdívaný Tchořoviště stál. Zasahovat museli těžkooděnci.

GP8AQUeX0AEETW1

Ondřej Thor přišel o kemp v centru Prahy.
Zdroj: X

  • Ondřej Thor přišel o kemp v centru Prahy.
  • Zdroj: X

Komedie, který vypukla po včerejším oplocení slumu, kde se dezinformátor a bezdomovec Ondřej Thor usadil před víc než rokem, má pokračování. Potom, co osazenstvo slumu zjistilo, že ohrada je zamčená, začalo žádat o pomoc protimafiánský útvar i armádu.

Dnes ráno policie kempujícího bezdomovce vyzvala, aby smrdutý brloh, kde se ve velkém popíjelo a grilovalo, opustil. A přišla s absurdní radou. „Policisté opakovaně muže vyzvali, aby své petiční právo vykonávali na jiném místě, například druhé straně ulice, čehož nevyužili a odmítli prostor záboru opustit,“ okomentovala policie věc na síti X.

Thor výzvy ignoroval a spustil svou obvyklou tirádu o zkorumpované okupační vládní garnituře a porušování jeho ústavního práva, a tak zasáhli těžkooděnci a vyvedli ho.

Thor vše vysílal živě na svém Facebooku, později pak přidal i video, na němž je v péči záchranářů. Před nimi pokašlával a nepříliš přesvědčivě předstíral, že je mu zle. „Špatně se mi dýchá. Bolí mě krk, bolí mě žebra,“ stěžoval si v dalším přenosu přímo ze sanitky.

Lidé už se začali sázet, kde si Thor vybuduje nové ležení.

A politici se nezapomněli pochlubit, jak problém skvěle vyřešili. Nakonec se podařilo místo vyklidit až den poté, co se poplácali po ramenou.

Přitom už před několika měsíci oznámil pražský primátor Bohuslav Svoboda, že ostudný brloh od Strakovky zmizí. Mohl při tom využít například řadu videí od odpůrců dezinformátorů i médií, která dokazovala, že petiční stánek je jen vylhaná zástěrka a že na místě často není nikdo, u koho by se petice dala podepsat.

Možná jen stačilo, aby si někdo odpovědný přečetl zákon, protože i když nestanovuje, jak má petiční stánek vypadat, říká například, že nesmí dojít k omezení dopravy nebo rušení veřejného pořádku. Obojí se běžně stávalo. „Ve výkonu petičního práva nesmí být nikomu bráněno. Výkon tohoto práva nesmí být nikomu na újmu. Petice a podpisové archy mohou být vystaveny též na místech přístupných veřejnosti. K tomu není třeba povolení státního orgánu, nesmí však dojít k omezení provozu motorových a jiných vozidel a k rušení veřejného pořádku.“

Související

GSSfSWBagAU5med.jpg
Domácí

Petiční stánek se po měsíci u Strakovky přesunul do blízkého parku

GP8AQUeX0AEETW1
Domácí

Český John Lennon je zmizelej. Vlastenci postrádají Thora z petičního stánku

448108440_473595051869770_4772365501080110437_n
Domácí

Nekonečný příběh: Petiční stánek je zpátky, posunul se blíž ke Strakovce

GP4IpU2WAAA4ODU
Domácí

Komedie u Strakovky: Thor na policisty volá policii a žádá o pomoc armádu