středa 24. dubna 2024

Abstinentce uvízlé v buši zachránila život lahev vína

Pět dní v australské buši přežila 48letá žena jen díky alkoholu, i když normálně nepije. Lahev vína byla totiž jedinou tekutinou, kterou u sebe měla.

australanka

Ženu uvízlou v buši zachránili po pěti dnech. Přežila díky lahvi vína.
Zdroj: Facebook/Victoria Police

  • Ženu uvízlou v buši zachránili po pěti dnech. Přežila díky lahvi vína.
  • Zdroj: Facebook/Victoria Police

48letá Lillian Ip z Melbourne se v minulém týdnu vydala na krátký výlet za svou matkou a vzala jí jako dárek lahev vína a několik sladkostí. Cestou asi 60 kilometrů od nejbližšího města uvízlo její auto v bahně. Lillian věděla, že ji budou hledat, a že se proto nesmí vzdálit od svého auta. Policisté ji našli až po pěti dnech leteckého pátrání. "Použila zdravý rozum a zůstala u svého auta, kdyby se zatoulala třeba do křoví, záchrana by mohla trvat mnohem déle." řekl seržant policejní stanice Wodonga Martin Torpey.

Život ženě, i když je abstinentka, zachránilo popíjení vína, aby do sebe dostala alespoň nějakou tekutinu. V záchranu prý ani nedoufala, dokonce napsala i dopis pro svou rodinu. „Myslela jsem, že tam zemřu. Poslední den se mi vypnulo celé tělo,“ popsala své pocity Lillian. „První věc, která mě napadla, když mě našli, byla voda a cigareta. Díky bohu, že ta policistka cigaretu měla,“ dodala žena, která skončila v nemocnici jen s lehkou dehydratací.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Victoria police

Související

Bohuňov,_Podskalí,_silnice_II-365_(2017-04-29;_01)
Krimi

Zloděj si odnesl 120 metrů svodidel, policie hledá svědky

GL2jADwWAAAgr4N
Domácí

Soud se dopustil apartheidu a hrozí mu vězení, hlásí hledaný dezinformátor Zítko

GLwknglWEAAo4jW
Krimi

Rus se vrátil domů z fronty a rozřezal přítelkyni. Části těla nacpal do kufrů

Amaretto
Světové dny Alkohol

Den Amaretta