8. kolo TELH: Dynamo je v čele, na posledním místě se usadila Plzeň

Po osmém extraligovém kole se do vedení dostalo pardubické Dynamo. Na dno klesla Plzeň, která prohrála už pošesté v řadě.

Hráči HC Dynamo Pardubice

Hráči HC Dynamo Pardubice
Zdroj: Profimedia

  • Hráči HC Dynamo Pardubice
  • Zdroj: Profimedia

Olomouc – Plzeň 3:2

Plzeňští Indiáni se nadále trápí. Naposledy vyhráli úvodní zápas proti Třinci, od té doby se jim vyhrát nepodařilo. Jiné to nebylo ani na Hané. Indiáni v Olomouci sice vedli 0:1, ale pak přišel nástup Kohoutů, kteří postupně vstřelili tři góly a postarali se o tři body.

Pardubice – Kometa Brno 5:3

Pardubičtí hokejisté vedli už 3:0 a zdálo se, že mají vítězství v kapse. Kometa ale dokázala během čtyř minut vyrovnat a vrátila se do hry. O výhře Dynama rozhodl v 49. minutě Čerešňák, který vrátil Pardubicím vedením. Dynamo se díky třem bodům dostalo do čela extraligové tabulky.

Kladno – Mountfield HK 3:4 p

Královéhradecký talent Adam Novotný v patnácti letech vstřelil premiérový gól a stal se nejmladším střelcem v historii extraligy. Díky jeho brance se Hradec nastartoval k obratu a vyhrál v prodloužení 3:4.

Karlovy Vary – Litvínov 1:4

Podkrušnohorské derby vyznělo lépe pro Litvínov. Rozjetý Litvínov si vytvořil třígólový náskok a vítězství si nenechal ujít. Chemici vyhráli už posedmé v řadě a usadili se na druhém místě tabulky.

Třinec – Mladá Boleslav 4:1

Utkání rozhodla třetí třetina, ve které se třikrát trefili třinečtí Oceláři a po dvou prohrách berou tři body. Třinecký kapitán Petr Vrána odehrál pětistý extraligový zápas.

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu