7. kolo TELH: Kometa zastavila Spartu, Plzeň klesá ke dnu

Sparta poprvé v sezóně prohrála, do čela tabulky se díky bodu z Liberce vyhouply Pardubice.

Kometa Brno porazila Spartu

Kometa Brno porazila Spartu
Zdroj: Profimedia

  • Kometa Brno porazila Spartu
  • Zdroj: Profimedia

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:5

České Budějovice potvrdily skvělý start sezony, do vedení šly proti Mladé Boleslavi už v páté minutě a ve třetí třetině vedli už 0:4. Čestné góly domácích si v posledním dějství připsali Pyrochta a Fořt.

Liberec - Pardubice 4:3 (sn)

Utkání Liberce s Pardubicemi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí, kteří tak oslavili třetí domácí výhru v sezóně. Jediný bod Pardubicím nicméně stačil k tomu, aby se po zaváhání Sparty vyšvihly do čela tabulky.

Mountfield HK - Karlovy Vary 2:4

V souboji o páté místo v tabulce byli úspěšnější Karlovy Vary, které vyloupily Hradec Králové. Vítěznou branku si v 54. minutě připsal obránce Západočechů Tomáš Havlín.

Sparta Praha - Kometa Brno 0:2

První porážku v nové sezoně utrpěli hokejisté Sparty, k tomu ještě na domácím ledě. Stopku sérii šesti sparťanských výher vystavili hokejisté Brna. První a rozhodující branku vstřelil na začátku třetího dějství Lukáš Cingel. Dominik Furch v brance Komety navíc udržel v nabité O2 Areně čisté konto.

Vítkovice - Olomouc 4:3 (p)

První výhru před domácím publikem si proti Olomouci připsali hokejisté Vítkovic. Obrat ze stavu 1:3 zahájil v přesilovce Roberts Bukarts, který si v prodloužení připsal i vítěznou trefu. Zbylé dva góly domácích zařídil Petr Chlán.

Plzeň - Kladno 4:5 (p)

Důležité utkání, ve které se plzeňští Indiáni potřebovali proti posledními Kladnu prosadit, začali domácí dobře. Ve druhé třetině vedli už 2:0. Jenže Kladno během osmi minut dokázalo zápas otočit. Plzeň sice ještě srovnala, ale v prodloužení vystřelil Kladnu výhru Jaromír Pytlík, který tak zkompletoval hattrick.

Litvínov - Třinec 6:4

Desetigólovou přestřelku v Litvínově zahájili domácí už v první minutě a vedení si udrželi až do samotného konce. Třinečtí sice dokázali několikrát kontrovat, ale ani dva góly v poslední třetině jim k bodům nepomohly. Vítěznou branku si připsal Petr Koblasa.

Autor: Ota Černý

Související

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

fencl52
Domácí

Západočeská univerzita nabízí budovu ředitelství Škodovky. Chce za ní 175 milionů

Křižíkova ulici v Plzni na Roudné.
Domácí

Plzeň rozšiřuje placené parkování na Roudné a v Petrohradě

Sparta brala tři body v Pardubicích
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládla Sparta