čtvrtek 19. září 2024

5. řada Koruny je venku. Kde ještě sledovat Dianu?

Na Netflixu je pokračování veleúspěšného seriálu Koruna. Jestli jste fanouškem princezny Diany, můžete si její příběh připomenout hned několikrát i mimo Netflix.

Spencer

Kristen Stewart jako princezna Diana ve filmu Spencer.
Zdroj: STX Entertainment

  • Kristen Stewart jako princezna Diana ve filmu Spencer.
  • Zdroj: STX Entertainment

The Princess (2022)

Při 25. výročí smrti princezny Diany vydala streamovací služba HBO Max originální dokument o jejím životě. Snímek režiséra Edy Perkinse, složený výhradně z archivních záběrů, sleduje „pohlcující a intimní“ pohled na to, jak se veřejné zbožňování spolu se sledováním na každém kroku proměnilo v dokonalou bouři.

Spencer (2021)

Film Spencer se soustředí na okamžik rozpadu manželství princezny Diany a prince Charlese. Hlavní roli ztvárnila Kristen Stewart, která za ni dostala svoji první nominaci na Oscara. Film také odkrývá Dianin skutečný boj s bulimií. Snímek je k dispozici k zapůjčení a koupi na Google Play a iTunes.

Diana, naše matka: její život a odkaz (2017)

Tento dokument z dílny HBO o princezně Dianě se zaměřuje na pohled Dianiných potomků, tedy perspektivu dosud neviděnou v jiných filmech. Princ William a princ Harry před kamerou hovoří o své matce, princezně Dianě. Snímek je dostupný na HBO Max.

Diana (2013)

Jak vypadaly poslední dva roky Dianina života? Diana zemřela v roce 1997. Rok potom, co se rozvedla s princem Charlesem. Dianu ve stejnojmenném snímku ztvárnila Naomi Watts. Film je dostupný na Voyo a k zapůjčení na O2TV a Google Play.

Autor: Kristýna Cyprisová

Související

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Chaluha velká.
Zahraniční Fauna

Klimatické změny a rybolov ohrožují mořské ptáky na Britských ostrovech

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

profimedia-0906124166
Zahraniční

Princezna Kate úspěšně dokončila chemoterapii