čtvrtek 19. září 2024

Takřka polovina lidí není spokojena se svými investicemi do kryptoměn

Pro téměř polovinu lidí byla investice do kryptoměn horší než očekávali.

kryptoměny

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Worldspectrum

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Worldspectrum

Podle průzkumu Pew Reserach Center investuje 16 % dotázaných Američanů do kryptoměn. Z těchto 16 % je téměř polovina nespokojena se svými investicemi do krypta. Pouze 15 % uvádí, že investice se zhodnotila mnohem více než předkládali, a 31 % uvádí, že aktuální hodnota je buďto stejná jako při počáteční investici anebo lehce vyšší.

Následných 46 % lidí je nespokojeno s výsledkem, buďto očekávali vyšší výnos nebo se hodnota jejich investice snížila pod hodnotu počátečního vkladu, a zbylých 8 % neví, jak se jejich investice do kryptoměn vyvíjí.

Z průzkumu dále vyplývá, že 12 % respondentů o kryptoměnách nikdy neslyšelo. Výzkum dále zkoumal z jakých důvodů lidé do krypta investují. Hlavním důvodem pro 31 % lidí byla odlišná volba investice, chtěli zkusit něco nového. Pro 24 % byl primární důvod jednoduchý výdělek peněz, přepokládali jasný výnos. Třetím nejčastějším hlavním důvodem (21 %) byla jednodušší možnost investice než klasické metody jako akcie a dluhopisy. Pro 14 % těch, kteří investují do kryptoměn, považují tento způsob investice za spolehlivější než jiné typy jako umění, akcie atd.

Kryptoměny v USA nějaký způsobem (investice, platby, převody) nejvíce používají muži ve věku od 18 do 29 let a to celkem 42 %, oproti tomu u žen ve stejné věkové kategorii je to jen 17 %. Rozdíl mezi muži a ženami je zřetelný ve všech věkových kategorií, bez ohledu na věk, někdy kryptoměny používalo 23 % mužů, ale jen 9 % žen.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Pew Research

Související

podvod
Krimi

Podvody s kryptoměnami cílí na seniory. FBI hlásí miliardové ztráty

kryptoměny
Krimi

Žena přišla o 750 tisíc korun. Uvěřila podvodné investici

kryptoměny
Krimi

Muž z Holešova naletěl na online podvod a přišel o milion

Mumbai_skyline_BWSL
Ekonomika

Část Indů bohatne. Počet milionářů v této zemi stoupá nejrychleji na světě