pátek 20. září 2024

18. kolo TELH: Dynamo vede před reprezentační pauzou o sedm bodů

18. kolo hokejové Tipsport extraligy přineslo jasné vítězství Ocelářů, výhru Varů po samostatných nájezdech nebo první domácí prohru Litvínova.

Hokejisté HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté HC Energie Karlovy Vary
Zdroj: Profimedia

  • Hokejisté HC Energie Karlovy Vary
  • Zdroj: Profimedia

LITVÍNOV – HRADEC KRÁLOVÉ 0:2

Litvínov si připsal první domácí porážku. Hradec Králové si ve druhé třetině vytvořil dvougólový náskok, který si už nenechal vzít. Hradecký brankář Patrik Bartošák si odváží z Litvínova čisté konto.

KARLOVY VARY – MLADÁ BOLESLAV 2:1 SN

Karlovy Vary vedly už od třetí minuty. Dvě minuty před koncem druhé třetiny vyrovnal boleslavský Lantoši a když ve třetí třetině žádný gól nepadl, šlo utkání do prodloužení. V něm byli aktivnější Západočeši, gól ale vstřelit nedokázali. Vyrovnané utkání tak rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli lepší Karlovarští a připsali si dva body do tabulky.

SPARTA PRAHA – PLZEŇ 5:3

Plzeň dlouho se Spartou držela krok, dokázala dvakrát skóre vyrovnat. Sparťané dokázali doma zvítězit nad Plzní zejména díky Formanovi, který se radoval z gólu hned dvakrát.

TŘINEC – OLOMOUC 5:0

Oceláři deklasovali Olomouc. Domácí začali výborně, když už ve druhé minutě vedli 1:0. O dalších pět minut měli už dvougólový náskok a zdálo se, že si dneska domácí hráči zastřílí. Střely na branku nakonec ale byly vyrovnané na obou stranách. Třinecký gólman Kacetl vychytal 31 střel.

KLADNO – LIBEREC 3:6

Liberečtí prohrávali už po deseti vteřinách. Hosté během zápasu prohrávali dokonce už o dvě branky, ale dokázali zápas během tří minut ve třetí třetině otočit a z Kladna si odváží tři body. Liberecký Rychlovský vstřelil hattrick. Kladno prohrálo už potřetí za sebou.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – BRNO 5:2

České Budějovice vedly ve třetí třetině už 4:0, když Kometa zápas zdramatizovala dvěma góly. Jihočeši si výhru pojistily pátým gólem do prázdné branky.

VÍTKOVICE – PARDUBICE 0:2

Pardubice vedly od šestnácté minuty, kdy se mezi Klimešovy betony trefil Říčka. Vítkovice se snažily vyrovnat, ale Pardubice si vítězství pojistily gólem čtyřicet dva sekund před koncem zápasu do prázdné klece. Milan Klouček vychytal čtvrtou nulu v sezoně. Dynamo má v tabulce už sedmibodový náskok.

Související

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd