Jak ráda v rozhovorech říkávala, za svůj krásný vysoký věk vděčí štěstí a svým rodičům, kteří jí do vínku dali skvělou genetickou výbavu. Se svým tvrzením nebyla daleko od pravdy. Její DNA byla prý neuvěřitelně zajímavá. Podle lékařů, kteří začali její genetický kód zkoumat ještě před její smrtí, stála právě její DNA za tím, že se její buňky chovaly a cítily mnohem mladší, než ve skutečnosti byly, a to prý až o 17 let. Neobyčejnou měla také střevní mikroflóru. Ta podle laborantů vypadala jako mikrobiom kojence.
Důležité je také zmínit, že si žena vždy svého těla neskutečně vážila. Každý den cvičila, měla ráda procházky, nekouřila a nepila alkohol. Striktně se stravovala, nejraději měla vyváženou středomořskou dietu, denně snědla tři bílé jogurty.
Tým lékařů věří, že by díky rozsáhlé studii jejího genomu mohli vyvinout nové léky na neduhy související se stářím.